10 Δεξιότητες Πρέπει να Μάθει ένας Επιχειρηματίας στο Internet Marketing

Το Internet Marketing έχει εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο και πολύπλευρο πεδίο το οποίο απαιτεί ποικίλες δεξιότητες για να επιτύχει κανείς στον Ανταγωνιστικό αυτό χώρο. Αν είστε Επιχειρηματίας και επιθυμείτε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες του Internet Marketing, ορισμένες βασικές δεξιότητες αποτελούν κλειδί για την επιτυχία σας. 

Είναι αδιανόητο το 2023 (πάμε για 24) να υπάρχουν Επιχειρηματίες και Στελέχη Επιχειρήσεων που δεν ξέρουν πως να φέρνουν μια προβλεπόμενη ροή Πωλήσεων στην Εταιρεία τους από την στιγμή που υπάρχουν τόσα πολλά διαθέσιμα Εργαλεία και Πλατφόρμες.

Ας εξετάσουμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξετε ως Επιχειρηματίας στο Digital Marketing.

1. Κατανόηση των Αρχών του Digital Marketing: Προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε στρατηγική Internet Marketing, πρέπει να κατανοήσετε τις βασικές αρχές του. Αυτές περιλαμβάνουν τον τρόπο λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης, τις αρχές του SEO (Search Engine Optimization), τη Διαφήμιση στα Social Media, το Email marketing, την βασική διαχείρηση της Ιστοσελίδας σου και του e-shop αλλά και άλλες σημαντικές πτυχές του Digital Marketing.

2. Διαχείριση Social Media: Η Επαγγελματική παρουσία στα Social Media είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση. Η ικανότητα κατανόησης και αξιοποίησης των Social Media είναι μια βασική δεξιότητα που πρέπει να έχει κάθε Επαγγελματίας για να προωθήσει τα Προϊόντα ή τις Υπηρεσίες του. 

Απαιτείται η ικανότητα Δημιουργίας περιεχομένου με Σωστή Στρατηγική ανάπτυξης αλλά και η διαχείριση του κοινού σας (niche) με στόχο την ενεργοποίηση και την αλληλεπίδραση με τους Πελάτες.

3. Ανάλυση Δεδομένων (Analytics): Η ικανότητα να κατανοήσετε τα δεδομένα είναι ζωτικής σημασίας. Πρέπει να μπορείτε να αξιοποιείτε τα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων (google analytics) για να μετρήσετε την αποτελεσματικότητα των καμπανιών σας και να προσαρμόζετε τις στρατηγικές σας ανάλογα. Οι αναλύσεις παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το κοινό, την απόδοση των καμπάνιας και τις ευκαιρίες βελτίωσης.

4. Marketing περιεχομένου
Το περιεχόμενο έρχεται σε πολλές μορφές – Blog, Video, Podcasts, ακόμα και ενημερώσεις κατάστασης στα Social Media. Το 53% των διαφημιστών λένε ότι η δημιουργία περιεχομένου στο Blog είναι η κορυφαία προτεραιότητα τους στο Marketing. 

Το περιεχόμενο (content) είναι το θεμέλιο κάθε επιτυχημένης καμπάνιας Internet Marketing. Ο Επιχειρηματίας πρέπει να έχει την ικανότητα να δημιουργεί ελκυστικό και σχετικό περιεχόμενο που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού σας και θα προωθεί το Βrand σας.

5.Βασικές γνώσεις στη σχεδίαση γραφικών: Οι πρώτες εντυπώσεις αποτελούν ζωτικό μέρος του Marketing. Με τον καταιγισμό των πληροφοριών που δέχεται ο χρήστης, είναι ολοένα και πιο σημαντικό ο Επιχειρηματίας να γνωρίζει πώς να δημιουργεί συναρπαστικές εικόνες και σελίδες προορισμού (sales page). 

Δεν χρειάζεται να γίνει ειδικός στη γραφιστική, μια βασική κατανόηση και ορισμένες βασικές δεξιότητες σχεδιασμού είναι επωφελείς και μπορούν να προσφέρουν  το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Το να μπορεί να σχεδιάσει σελίδες προορισμού και εικόνες, και να μην αναθέτει σε τρίτους αυτές τις εργασίες, μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα.

5. Διαφήμιση Κινητών Συσκευών: Μια απο της βασικές δεξιότητες είναι ο Επιχειρηματίας να μάθει πώς να χρησιμοποιεί εργαλεία Marketing και να δημιουργεί Διαφημίσεις. Η Mobile διαφήμιση είναι σημαντική, καθώς οι χρήστες προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Internet μέσω κινητών συσκευών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε εμπειρία στον σχεδιασμό διαφημίσεων που είναι ευανάγνωστες και ελκυστικές σε μικρές οθόνες. 

Ξεκίνα Email Marketing με το Mailer Lite!

Πως να Δημιουργήσεις λίστες, να φτιάχνεις Αυτοματισμούς και να στέλνεις Email Δωρεάν! 

6.Email marketing: Το Email Marketing είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσει μια Επιχείρηση επαφή με τους Πελάτες της. Ο Επιχειρηματίας πρέπει να δημιουργήσει μια στρατηγική Email Marketing που θα είναι αποτελεσματική και αποδοτική για την επικοινωνία με το κοινό. 

Πρέπει να μάθει πώς να διαχειρίζετε τις λίστες, πώς να προσαρμόζει τα μηνύματά στις ανάγκες του κοινού και πώς να μετράει τα αποτελέσματα των καμπανιών.

7. SEO και SEM (Search Engine Marketing): Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) και οι πληρωμένες καμπάνιες στις μηχανές αναζήτησης (SEM) είναι κρίσιμες για την αύξηση της ορατότητας της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο. Η κατανόηση των βασικών αρχών του SEO και η ικανότητα να διαχειρίζεστε καμπάνιες Google AdWords είναι απαραίτητες.

8.Βίντεο για κινητά: Οι Επιχειρηματιες πρέπει να κατανοήσουν πώς να δημιουργούν Video για live streaming, Instagram Stories, Reels & Tiktok και άλλες πλατφόρμες. Το Video περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές και την αλληλεπίδραση με τους πελάτες.

9.Διαχειρηση Ιστοσελιδας & Eshop: Οι Επιχειρηματίες πρέπει να κατανοήσουν οτι ναι μεν η Επιχείρησή τους βρίσκεται στο Internet και δεν είναι φυσικό κατάστημα, αυτό δεν σημαίνει οτί δεν πρέπει να γνωρίζουν πως να το διαχειρήζονται, είτε είναι μια απλή εταιρική Ιστοσελίδα είτε ένα eshop.

10. Και το ποιο Σημαντικό η Στρατηγική: Ο Επιχειρηματίας πρέπει να έχει μια ξεκάθαρη Στρατηγική για το πώς θα χρησιμοποιήσει το Internet Marketing για να πετύχει τους Στόχους της Επιχείρησής του. Η στρατηγική αυτή πρέπει να περιλαμβάνει στόχους, κανάλια, προϋπολογισμό και τρόπους μέτρησης της απόδοσης.

Η εκμάθηση των απαραίτητων δεξιοτήτων για το Internet Marketing απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Ωστόσο, η Επένδυση αυτή είναι απαραίτητη για κάθε Επιχειρηματία που θέλει να πετύχει στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πώς να μάθετε τις δεξιότητες Internet Marketing

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μάθετε τις δεξιότητες Internet Marketing. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα σε ένα Εκπαιδευτικό ίδρυμα, να διαβάσετε Βιβλία και Αρθρα ή να παρακολουθήσετε διαδικτυακά Σεμινάρια.

Εάν έχετε περιορισμένο χρόνο ή προϋπολογισμό, μπορείτε να ξεκινήσετε με δωρεάν πόρους, όπως Άρθρα, Βίντεο και μαθήματα στο διαδίκτυο. Εάν είστε πιο σοβαροί σχετικά με την εκμάθηση, μπορείτε να επενδύσετε σε εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουν πιστοποίηση.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που είναι κατάλληλο για τις ανάγκες και τους στόχους σας. Εάν είστε αρχάριος, αναζητήστε ένα πρόγραμμα που θα σας παρέχει τις βασικές αρχές του Internet Marketing. Εάν έχετε ήδη κάποια εμπειρία, μπορείτε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να εξελίξετε τις δεξιότητές σας.

Συμπέρασμα

Το Internet Marketing είναι ένας δυναμικός τομέας που εξελίσσεται συνεχώς. Για να παραμείνετε ενημερωμένοι και να είστε αποτελεσματικοί, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε.

Σχετικα με εμενα

ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ

Δημιουργώ Ιστοσελίδες, αναπτύσσω το Brand και το Πελατολόγιό για την  Επιχείρησή σου και εκπαιδεύω επιχειρηματίες στο Internet Marketing για να αναπτύξουν την Επιχείρησή τους με απλό τρόπο.

 

Translate »