Πως να φτιάξεις μια Landing Page (10+1 βήματα)

Οι Landing Pages είναι Σελίδες στο Internet που έχουν σχεδιαστεί για να πείσουν τους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν μια συγκεκριμένη ενέργεια, όπως να αγοράσουν ένα Προϊόν, να εγγραφούν σε ένα ενημερωτικό δελτίο (newsletter) ή να κατεβάσουν ένα αρχείο. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για το Digital Marketing, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στην Αύξηση των Πωλήσεων, στο χτίσιμο λίστας επαφών (leads) και στην προώθηση της επωνυμίας σας.

Για να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική Landing Page, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1.Καθορίστε τον Σκοπό της Landing Page: Πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τη Landing Page σας, είναι σημαντικό να καθορίσετε τους Στόχους σας. Τι θέλετε να επιτύχετε με τη Σελίδα αυτή; Θέλετε να αυξήσετε τις Πωλήσεις; Να αυξήσετε την Εγγραφή σε ένα ενημερωτικό δελτίο; Να προωθήσετε ένα νέο Προϊόν ή Υπηρεσία;

Μόλις γνωρίζετε τους Στόχους σας, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε μια Σελίδα που είναι προσαρμοσμένη για να τους πετύχει.

2.Σκεφτείτε το κοινό σας: Ποιοι είναι οι άνθρωποι που θέλετε να προσελκύσετε στη σελίδα σας; Τι τους ενδιαφέρει; Ποιες είναι οι ανάγκες τους;

Κάθε Landing Page πρέπει να δημιουργείται με γνώμονα το κοινό της (αγορά-στοχος). Όταν κατανοείτε τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του κοινού σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα που θα είναι ελκυστική και αποτελεσματική.

3.Επιλέξτε Κατάλληλο Σχεδιασμό: Ο Σχεδιασμός παίζει καθοριστικό ρόλο στην απήχηση μιας landing Page. Επιλέξτε χρώματα (colore palettes) που ταιριάζουν με την εταιρική σας ταυτότητα (brand coloring) και χρησιμοποιήστε ελκυστικές εικόνες που αντικατοπτρίζουν το μήνυμά σας.

Χρησιμοποιήστε καθαρά και ευκρινή γραφικά και κείμενο. Βεβαιωθείτε ότι η Σελίδα σας είναι εύκολη στην πλοήγηση και ότι οι επισκέπτες σας μπορούν να βρουν γρήγορα αυτό που ψάχνουν.

4.Δημιουργήστε Κεφαλίδα που “Πιάνει το Μάτι”: (eye catching) Η Κεφαλίδα είναι συχνά το πρώτο πράγμα που βλέπει ο επισκέπτης. Βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει έναν σαφή τίτλο και ένα κείμενο που προκαλεί το ενδιαφέρον του.

5.Χρησιμοποιήστε Κείμενο με Αποτελεσματική Επικοινωνία: Το κείμενο πρέπει να είναι σαφή, σύντομο και ενδιαφέρων. Εξηγήστε τα πλεονεκτήματα του Προϊόντος ή της Υπηρεσίας σας και προσφέρετε κλήσεις προς δράση (CTA) που θα καθοδηγήσουν τον επισκέπτη να προχωρήσει περαιτέρω.

6.Επιλέξτε ένα ισχυρό CTA

Το CTA (Call to Action) είναι το μήνυμα που ζητάτε από τους επισκέπτες σας να ακολουθήσουν. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα CTA που είναι σαφής, κατανοητό και εύκολο να ακολουθηθεί.

Μερικά παραδείγματα CTAs περιλαμβάνουν:

  • “Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε”
  • “Κάντε εγγραφή για να λάβετε το ενημερωτικό μας δελτίο”
  • “Κατεβάστε το δωρεάν ebook μας”

Το CTA σας πρέπει να είναι ευδιάκριτο και να βρίσκεται σε εμφανές σημείο στη σελίδα σας.

7.Ενσωματώστε Φόρμα Εγγραφής ή Αγοράς: Εάν ο σκοπός σας είναι η συλλογή επαφών (leads) ή πωλήσεων (sales), ενσωματώστε μια φόρμα εγγραφής ή αγοράς. Καθιστά τη διαδικασία εύκολη και απλή για τον χρήστη.

8.Testimonials: Ενσωματώστε Testimonials όπως κριτικές, αξιολογήσεις ή μαρτυρίες πελατών για να ενισχύσετε την αξιοπιστία και το κύρος του Προϊόντος ή της Υπηρεσίας σας.

9.Κάντε την Landing Page Συμβατή με Κινητά: Σήμερα, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κινητά τους για να περιηγηθούν στο Internet. Βεβαιωθείτε ότι η landing Page σας είναι φιλική προς τα κινητά (responsive), με γρήγορο χρόνο φόρτωσης και ευανάγνωστο περιεχόμενο.

10.Μετρήστε την Απόδοση: Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Google Analytics για να παρακολουθείτε την απόδοση της Landing Page. Αξιολογήστε το ρυθμό μετατροπής (conversion rates), το χρόνο παραμονής και τον αριθμό των επισκεπτών.

Μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές αλλαγές στη Σελίδα σας, όπως διαφορετικές Εικόνες, Γραφικά, Κείμενο ή CTAs. Παρακολουθήστε τα αποτελέσματα κάθε αλλαγής και διατηρήστε τις αλλαγές που έχουν θετικό αντίκτυπο στα ποσοστά μετατροπών.

11.Βελτιστοποίηση για SEO: Ενσωματώστε σχετικές λέξεις-κλειδιά στον τίτλο, τον τίτλο της σελίδας και το κείμενο περιεχομένου για να βελτιώσετε την αναζητησιμότητα στις μηχανές αναζήτησης.

Κατασκευάζοντας μια εντυπωσιακή Landing Page, μπορείτε να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα των online καμπανιών σας και να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες που θα εξελιχθούν σε πελάτες.

Σχετικα με εμενα

ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ

Δημιουργώ Ιστοσελίδες, αναπτύσσω το Brand και το Πελατολόγιό για την  Επιχείρησή σου και εκπαιδεύω επιχειρηματίες στο Internet Marketing για να αναπτύξουν την Επιχείρησή τους με απλό τρόπο.

 

Κλείσε ραντεβού!
Translate »