10+1 Σημεία της Ιστοσελίδας σας για ένα Mobile Friendly Site

Η χρήση κινητών συσκευών για την πρόσβαση στο Internet έχει γίνει κυρίαρχη τα τελευταία χρόνια. 

Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό για κάθε Eπιχείρηση να έχει μια Iστοσελίδα που είναι φιλική προς τις κινητά τηλέφωνα, ή αλλιώς Mobile Friendly.

Μια Mobile Friendly Ιστοσελίδα είναι μια ιστοσελίδα που προσαρμόζεται αυτόματα στο μέγεθος της οθόνης της κινητού τηλεφώνου. Αυτό σημαίνει ότι το Περιεχόμενο και η διάταξη της Ιστοσελίδας εμφανίζονται σωστά, ανεξάρτητα από το μέγεθος της οθόνης.

Η δημιουργία ενός Mobile Friendly Website δεν είναι πλέον πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε 10+1 Σημεία που θα πρέπει να λάβετε υπόψη για να βελτιστοποιήσετε την Ιστοσελίδα σας για τους χρήστες κινητών συσκευών.

1. Χρησιμοποιήστε responsive design:
Το Responsive Design είναι η καλύτερη πρακτική για τη δημιουργία μιας Mobile Friendly ιστοσελίδας. Το Responsive Design σημαίνει ότι η Ιστοσελίδα σας προσαρμόζεται αυτόματα στο μέγεθος της οθόνης της συσκευής που χρησιμοποιείται.

2. Χρησιμοποιήστε μικρές εικόνες και βίντεο:
Οι Εικόνες και τα βίντεο είναι σημαντικά για την εμφάνιση μιας Ιστοσελίδας, αλλά μπορεί επίσης να επιβραδύνουν τον χρόνο φόρτωσης της. Για να δημιουργήσετε μια Mobile Friendly Ιστοσελίδα, χρησιμοποιήστε μικρές εικόνες και βίντεο που φορτώνονται γρήγορα.

Οι μεγάλες εικόνες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας σε κινητές συσκευές. Χρησιμοποιείτε συμπίεση εικόνων και αποφεύγετε τη χρήση υπερβολικά μεγάλων αρχείων για να βελτιώσετε την εμπειρία των χρηστών.

3. Χρησιμοποιήστε απλό σχεδιασμό:
Ένας απλός σχεδιασμός κάνει την Ιστοσελίδα σας πιο εύκολη στην περιήγηση από κινητές συσκευές. Χρησιμοποιήστε μεγάλες γραμματοσειρές(fonts), καθαρά περιγράμματα και άφθονο κενό χώρο.

4. Χρησιμοποιήστε εύχρηστα κουμπιά:
Τα κουμπιά(buttons) είναι απαραίτητα για την Προώθηση των ενεργειών (call to action) στην Ιστοσελίδα σας. Για να δημιουργήσετε ένα Mobile Friendly Website, χρησιμοποιήστε εύχρηστα κουμπιά που είναι εύκολο να πατηθούν με το δάχτυλο.

5. Χρησιμοποιήστε ένα φιλικό μενού:
Το μενού είναι ένας σημαντικός τρόπος για να βοηθήσετε τους χρήστες να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα σας. Για να δημιουργήσετε ένα Mobile Friendly Website, χρησιμοποιήστε ένα φιλικό μενού που είναι εύκολο να αναζητηθεί και να χρησιμοποιηθεί.

6. Κάντε τη φόρτωση της ιστοσελίδας σας γρήγορη:
Οι χρήστες κινητών συσκευών δεν μπορούν να περιμένουν για τη φόρτωση της Ιστοσελίδας σας.

Ο χρόνος φόρτωσης είναι σημαντικός για κάθε Ιστοσελίδα, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό για τις ιστοσελίδες που προορίζονται για κινητές συσκευές. Για να δημιουργήσετε μια Mobile Friendly Ιστοσελίδα, βελτιστοποιήστε τον κώδικα της ιστοσελίδας σας για να μειωθεί ο χρόνος φόρτωσης.

7. Εύκολη Πλοήγηση:
Η πλοήγηση σε μια Ιστοσελίδα πρέπει να είναι εύκολη και φιλική προς τον χρήστη. Βεβαιωθείτε ότι τα μενού σας είναι συμπαγή και ευανάγνωστα, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να περιηγηθούν εύκολα με το άγγιγμα των δακτύλων τους.

8. Βελτιστοποίηση των Φόρμων:
Οι Φόρμες είναι συχνά αναγκαίες για τη συλλογή πληροφοριών από τους χρήστες. Βεβαιωθείτε ότι είναι ευανάγνωστες και εύκολες στη συμπλήρωση, ακόμα και σε μικρές οθόνες.

9. Κάντε την ιστοσελίδα σας φιλική προς τις αναζητήσεις:
Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google δίνουν προτεραιότητα στις Ιστοσελίδες που είναι φιλικές προς τις αναζητήσεις. Για να δημιουργήσετε μια mobile friendly ιστοσελίδα, προσαρμόστε το περιεχόμενο και τη διάταξη της ιστοσελίδας σας για να είναι ευκολότερο να βρεθεί από τους χρήστες αναζήτησης.

10. Κάντε τη δοκιμή της ιστοσελίδας σας σε κινητές συσκευές:
Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε την Ιστοσελίδα σας σε διαφορετικές κινητές συσκευές για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο δοκιμής Mobile Friendly για να ελέγξετε την ιστοσελίδα σας.

11. Ελέγχος Σφαλμάτων και Τεστ Συμβατότητας:
Πριν ανεβάσετε την ιστοσελίδα σας, ελέγξτε για σφάλματα και πραγματοποιήστε δοκιμές συμβατότητας σε διάφορες συσκευές και φυλλομετρητές. Αυτό εξασφαλίζει ότι η ιστοσελίδα σας λειτουργεί σωστά σε όλα τα περιβάλλοντα και παρέχει μια απροβλημάτιστη εμπειρία χρήστη.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη δημιουργία μιας Mobile Friendly Ιστοσελίδας. Μερικά από αυτά τα οφέλη είναι:

  • Βελτιωμένη εμπειρία χρήστη: Οι χρήστες κινητών συσκευών έχουν περισσότερες πιθανότητες να αφήσουν μια ιστοσελίδα αν δεν είναι φιλική προς τις κινητές συσκευές.
  • Μεγαλύτερη επισκεψιμότητα: Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google δίνουν προτεραιότητα στις mobile friendly ιστοσελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Μεγαλύτερη μετατροπή: Οι χρήστες κινητών συσκευών είναι πιο πιθανό να ολοκληρώσουν μια ενέργεια στην ιστοσελίδα σας, όπως να αγοράσουν ένα προϊόν ή να εγγραφούν σε ένα newsletter.

Η δημιουργία μιας mobile-friendly ιστοσελίδας δεν είναι μόνο μια τεχνική απαίτηση, αλλά και μια στρατηγική ανάγκη για την επιτυχία σας στο διαδίκτυο. Οι χρήστες κινητών συσκευών αναμένουν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες χωρίς καθυστέρηση και δυσκολία. Ακολουθώντας τα παραπάνω σημεία, μπορείτε να διασφαλίσετε μια ευχάριστη και αποτελεσματική εμπειρία χρήστη για όλους, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν.

Σχετικα με εμενα

ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ

Δημιουργώ Ιστοσελίδες, αναπτύσσω το Brand και το Πελατολόγιό για την  Επιχείρησή σου και εκπαιδεύω επιχειρηματίες στο Internet Marketing για να αναπτύξουν την Επιχείρησή τους με απλό τρόπο.

 

Κλείσε ραντεβού!
Translate »